5 redenen waarom je met de trein wilt reizen in Vietnam

Sharing is caring!

Wanneer je in Vietnam rondreist, zul je misschien verleid worden om te reizen met het vliegtuig of een bus of privéwagen te nemen. Maar misschien is het ook een optie om Vietnam te verkennen met de trein als je wat langere afstanden wilt afleggen. De trein in Vietnam nemen is een goedkope en waardevolle manier om te reizen en heeft heel wat voordelen in vergelijking met de andere transportmiddelen die er zijn.

We zetten voor jou de voordelen even op een rijtje:

1. Het is veilig

Met de trein Vietnam doorkruisen is een van de veiligste manier om je te verplaatsen. Dit is tot tegenstelling van de bus, wagen of motor waarbij er geregeld ongelukken plaatsvinden en je zult geen loslopende kippen, honden of mensen die je proberen de weg af te snijden raken. Bovendien alvorens je de trein op wilt, worden de tickets zorgvuldig gecontroleerd dus je weet dat enkel echte reizigers op de trein zullen zijn. De slaapcompartimenten kunnen vergrendeld worden van binnenuit en er is plek om je bagage te stockeren, ofwel onder de bedden ofwel in de bergruimte boven de deur.

2. Het is comfortabel

Ondanks het feit dat het ganse spoorwegsysteem dateert uit de tijd toen de Fransen nog Indochina als kolonie hadden, is het toch een comfortabele manier van reizen. Sinds kort heeft de overheid het nut van de spoorwegen ingezien en investeert ze forse bedragen om deze te innoveren en te vernieuwen.

Met de vernieuwde en nieuwe wagons die gelinkt zijn aan de snelste treinen (S1-S4) en de privéwagons gerund door Livitrans, Violette Train of Saigon Golden Train wordt reizen met de trein een fluitje van een cent. Vanzelfsprekend zijn er verschillende prijscategorieën en afhankelijk het type wagen en klasses. De hoogste klasse, de compartimenten met 4 zachte bedden is het duurste maar ook het meest comfortabele voor een langere reis.

The treinen, althans de wagons die bedden hebben, zijn uitgerust met moderne westerse toiletten, dus je hoeft je geen zorgen te maken over hurken terwijl de trein heen en weer hobbelt. Wel raden we aan toiletpapier mee te nemen, omdat het aanwezige toiletpapier op de trein snel op raakt. Het leuke aan reizen met de trein is dat je ook af en toe je benen kunt strekken door even rond te wandelen, iets dat niet echt kan als je je per bus transporteert. Bovendien zijn er ook echte bedden aanwezig, en geen zetels die je wat kunt verstellen zoals op een bus op vliegtuig waardoor je dan ook uitgerust op je bestemming kunt toekomen.

Compartiment met 4 bedden

3. Het is relatief goedkoop

Vietnam verkennen per trein is goedkoper dan je zou denken en alvast goedkoper dan een taxi, private wagen of een vliegtuig nemen. Bijvoorbeeld vanuit Hanoi naar Ho Chi Minh City vliegen kan je snel 3 miljoen VND kosten (ongeveer €120) terwijl de trein tussen de 1 en 1,6 miljoen VND is afhankelijk voor een bed in een 6 bed cabine of een 4 bed compartiment. Een bus is goedkoper dan de trein, maar zoals hierboven vermeld zijn die minder veilig en comfortabel.

4. Het is milieuvriendelijk

Iedereen weet dat het openbaar vervoer een van de meeste duurzame manieren van transport is, naast natuurlijk wandelen, fietsen en elektrische wagens. Vooral in Vietnam is het belangrijk om dit in het achterhoofd te houden, gezien de vervuiling aanmerkelijk is waardoor de warme lucht inademen geen evidentie is. Met het onverbiddelijke verkeer, de ellenlange stroom van motors en brommers en de toenemende hoeveelheid aan afval, zorgt reizen via de spoorweg voor een kleinere voetafdruk dan iemand die zich op een andere manier zou verplaatsen.

5. Je krijgt een heleboel mooie uitzichten

In tegenstelling tot de bus die via de snelweg rijdt, neemt de trein een veel idyllischer route en kun je onderweg genieten van het prachtige landschap, zoals kustlijn van de Hai Van Pass tussen Hue en Da Nang. Wie met de motor reist moet zich focussen op de weg en zal dus sommige stukjes landschap missen. Dus wie zich verplaatst per trein kan gerust zich ontspannen, relaxen en de pracht van de Vietnamese landschappen in zich opnemen.

Hai Van Pass

Overtuigd om met de trein te reizen? Dan vraag je je waarschijnlijk af hoe het nu verder moet? Klik hier om onze gids en tips te lezen over hoe je de trein kunt nemen!

Sharing is caring!

Check Also

Vietnam to reopen borders and reissue electronic visas

As of July 1st, 2020, Vietnam will allow the citizens of 80 countries to enter …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *